Hijaluronski fileri

Popunjavanje bora hijaluronom

Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u nasoj kozi i daje joj jedrinu i elastičnost. Sa godinama ona se sintetiše u manjoj meri pa nastaju bore i elastičnost kože se smanjuje. Bore se popunjavaju ovom supstancom i tako otklanjaju a licu vraća prirodan i mladolik izgled.

Hijaluronski fileri su sterilni gelovi, koji se sastoje od neživotinjske stabilizovane hijaluronske kiseline, za ubrizgavanje u kožu i potkožno sa ciljem korekcije linija, bora i nabora na licu, za povećavanje usana i oblikovanje kontura lica. Nalaze se u staklenim sterilnim spricevima i ubrizgavaju se u kožu iglicama. Tretman je bezbedan, minimalno bolan ili bezbolan i traje od 10-30 min. Rezultat je vidljiv odmah. Nakon tretmana postoji crvenilo, blag otok i osetljivost u predelu injektiranja. Moguća je pojava modrica prilikom ubrizgavanja. Uopšteno ove reakcije su blage do umerene i dolazi do njihovog spontanog povlačenja za nekoliko dana.

Zavisno od lokalizacije injektiranja, vrste kože, starosti pacijenta, vrste primenjene supstance (postoji više vrsta filera istog proizvodjača koje se razlikuju po veličini čestice), dužina željenog efekta može trajati od 6-12meseci (u usnama ostaje u proseku oko 6 meseci), ali u nekim slučajevima trajanje efekta može biti kraće ili često duže.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image